Składniki:
10 dużych pieczarek
2 cebule,
2 jajka,
natka pietruszki,
olej, masło,
1 łyżka kuskusu,
bułka tarta,
cytryna, przyprawy
Wykonanie:
Pieczarki oczyścić i umyć, dokładnie osuszyć. Zdjąć skórkę z kapeluszy, delikatnie wykręcić trzonki grzybów. Kapelusze skropić sokiem z cytryny. Na maśle zeszklić cebulę, dodać posiekane lub starte na tarce trzonki pieczarek i udusić, doprawiając do smaku. Dodać namoczony kuskus i posiekaną natkę pietruszki. Wystudzonym farszem napełniać kapelusze pieczarek. Panierować w jajku i bułce. Obsmażyć na oleju. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć na 10 min. do gorącego piekarnika.
Zebrała Jolanta Marszałek
Pomóż w rozwoju naszego portalu